Не всичко е цветя и рози Или 9 неща, които не харесваш

Има един такъв здравословен хейт, който успокоява. Аз съм супер позитивен човек, но има неща, които ме влудяват и просто няма как да си замълча за тях. Идва момент, в който ми писва от абсурдите около нас и трябва да го кажа. Да го държа в себе си някак не е окей. Добре, че е и този блог, за да не се ограничавам само с пост във фейсбук или стори в Инстаграм, което не би могло да побере всички неща, които така ме дразнят и понякога ме изкарват извън равновесие. Ето един малък списък, а ако вие се сещате нещо – добавете го. Знаете, че винаги съм отворена да чуя нещо от вас.

1.Влизам в заведение. Никой не ме поздравява. Някак естествено за нашата държава 🙂 Чакам средно около 20 минути за сервитьор, само за да го помоля за меню. Следват още 20 минути докато ми се донесе меню. Някак успявам да поръчам и след 45 минути идва той/тя с преструващ се на изплашен поглед, и ме пита: „Каква салата точно искахте?“ Еми, не мерси. Не ти искам нито салата, нито да стоя и секунда в това заведение. Кажете ми как да дам после 15 лева за салата или нещо друго, след като получавам това на среща?!

Разбира се това е обичайно, но все пак има и заведения, в които ти е комфортно и приятно и с удоволствие би посетил.

2. Кисели физиономии в „елитни, столични“ заведения. Защо избирате да изглеждате негативни и гадни, когато може да бъдете усмихнати и весели. Не е ли за това дискотеката и барът? Да разпуснеш, да се забавляваш да се запознаеш с други също толкова готини хора като теб. Ако ви боли зъб и затова правите такива противни физиономии, просто посетете зъболекар, а не дискотека.

 3. Думата „трябва“. Не, нищо не трябва. Всичко е само ако искаме. Омръзна ми да слушам какво трябва, какво не трябва. „Трябва“, ама според някой си и неговите разбирания и очаквания. Не сме длъжни да следваме нечий модел на поведение и каквото и да било. Старая се да не употребявам тази дума, макар че тя явно на всички ни е вродена.

„Георги, не трябва да ми изневеряваш.“

„Маме, трябва да си изядеш всичко в чинията.“

„Ти трябваше да ме чакаш.“

Никой не е длъжен, както и вие не сте. Зарежете го това „трябва“. “Би било добре” ми звучи много по-обнадеждаващо, че някой ще бъде склонен да направи нещо, както на вас ви се иска.

4. Хора, които не могат да вземат решение. Това наистина ми е трудно да го разбера. Да, едно е например да ти предлагат две работи и да се чудиш коя да избереш – тази, която е по-близо до вас или онази, която е със заплащане от 100 лева повече, но е толкова далеч, че тези пари така или иначе ще ги дадеш за транспорт (тук отговорът май е ясен). Това окей, обаче да се чудиш 30 минути Корни ли да си вземеш или Марс… Е, хора, това е излишно губене на време. Просото вземете нещо.

5. Някой да ми обяснява, че нещо няма как да стане. Хайде пък да видим как няма да стане. 🙂

6. Супер много ме изнервят бавно вървящите хора по тротоара, които изведнъж ей така решават да спрат по средата и да си мислят разни техни си неща. Хора размърдайте се, тротоарът е за общо ползване.

7. Когато излизам от метрото, всички се блъскат да влязат. Направо се побърквам :). Изчакайте да излязат всички и тогава се блъскайте като на живот и смърт. Научете се на някаква култура на придвижване и се замислете малко над въпроса – Как по дяволите ще се наблъскате вътре, когато трябва да излязат още 200 човека от тая същата врата. Мно-о-о-ого мозък! Браво!

8. Да чуя изречението „Съжалявам…ъм…такова…аз преди малко се сетих, че излизам от дълга връзка. Не можах да се сетя преди три месеца да ти го кажа и ей сега ми просветна нещо, та си спомних.“ Не се ебавайте с чувствата на другите.

9. Тара-да-дам. И последното. Обезумели жени по време на разпродажба в мола, които се държат сякаш никога не са виждали дрехи.

Ровят като кокошки, хвърлят по земята, стъпват върху дрехите, събличат се пред пробните, провикват се като селянки: „Я ми дай от т‘ва S.“ Малко обноски и отношение към дрехите, нещо? Тц. Явно и в тях така си ги хвърля и ги маже с фон дьо тен.

И сега май вече ми олекна и мога да продължа да се усмихвам на живота, хаха.

P.P. Тази статия може и да е за хейта, но нали знаете, че LadyBug loves you.

You may also like